Majstrovstvá Slovenska somelierov juniorov v Trenčíne

0

Somelier je gastronomický odborník – špecialista na víno a ostatné nápoje. Pracuje v reštaurácii a je poradcom pre majiteľa a hosťa v oblasti ponuky vín. Vie poradiť hosťovi, aké víno si objednať k jedlu, ktoré si práve vybral. V dobrých reštauráciách s bohatou ponukou vín je často zodpovedný za kvalitu jeho skladovania. Rozhoduje o tom, ktoré víno sa môže kedy degustovať.

Pre začínajúcich somelierov, študentov stredných škôl, už tretí krát zorganizovala súťaž asociácia somelierov Slovenska so spoločnosťou Hubert J.E. s názvom „Vitis Trophée Junior 2016 Majstrovstvá somelierov Slovenska “. Hostiteľom bola Stredná odborná škola obchodu a služieb na ulici Jilemnického v Trenčíne.

Súťaže sa tento rok zúčastnilo rekordných dvadsaťsedem študentov. Pozostávala z teoretickej časti formou odborného písomného testu a praktickej časti. Samotná konfrontácia študentov prináša pre nich nové poznatky.

Výsledky:

  1. miesto – Karin Kováczová – Nové Zámky
  2. miesto – Dominika Kupcová – Brno
  3. miesto – Nina Šalaiová – Trnava

Spracoval

Peter Peťovský TRENČIANSKY TERAJŠOK

 

Zdieľaj.

Príspevky sú uzamknuté.